Actualitat Notícies

Fira del llibre de Vila-real 2016

La XII edició de la Fira del llibre de Vila-real es celebrarà del 26 al 29 de maig a la plaça del Llaurador.
Fira del llibre de Vila-real 2016

Un total d'11 estands, més de 40 presentacions d'escriptors i nombroses activitats durant quatre dies. És el que els aficionats a la lectura podran trobar des d'aquest dijous i fins diumenge a la plaça del Llaurador, dins de la XII Fira del Llibre, que organitza la Regidoria d'Economia, amb la col·laboració del Gremi de Llibreters i la Regidoria de Normalització Lingüística. 

La cita, que compta amb el suport dels alumnes del mòdul de Gestió de Viatges Combinats i Esdeveniments del Taller d'Ocupació, començarà el dijous, a les 17.30 hores, amb diverses presentacions i amb el recital de poesia organitzat pel CEAM l'Olivera. Li seguiran conferències, contacontes, tallers infantils i per a adults, animació, sorteigs i signatures de llibres per part dels seus autors fins al diumenge, jornada en la qual es lliuraran els Premis Maig de Narrativa Breu, que enguany arriben a la XX edició. 

"La Fira del Llibre és una iniciativa totalment consolidada al llarg de 12 edicions i un punt de trobada ideal per a autors, llibreters, editors i aficionats a la lectura", explica la regidora d'Economia, Maria Dolores Parra, qui incideix en la importància d'esdeveniments d'aquest tipus de per a generar economia en el sector. Per la seua banda, l'edil de Normalització Lingüística, Pasqual Batalla, destaca un dels actes més importants dins del certamen, com és el lliurament dels XX Premis Maig de Narrativa Breu, que organitza l'associació cultural El Guitarró. "Es tracta d'un dels premis més reconeguts en la zona i millor dotats, amb 600 i 300 euros per al primer i segon millor treball", explica. A més, recorda que "el pròxim any s'editarà el llibre que recull els millors relats des de 2007 fins a l'actual exercici, en el qual hi ha molt bons treballs".

Al lliurament de guardons se sumarà el recital homenatge a Manel Garcia Grau, organitzat pel Pont Cooperativa de Lletres, amb motiu del desè aniversari de la seua mort. "Es tracta d'un escriptor, assagista, narrador, expert en literatura contemporània i amant de la llengua sense igual que mereix aquest homenatge pel llegat que ens va deixar a tota la província malgrat la seua joventut", indica Batalla, qui anima també a assistir a la presentació del llibre Els oficis tradicionals de les dones a Vila-real, realitzat per alumnes de la UNED Sènior, que tindrà lloc el mateix dia a les 10.30 hores.

Per la seua banda, Parra recorda que "cap expositor paga per instal·lar el seu estand en la Fira del Llibre de Vila-real -al contrari que en altres municipis-, per la qual cosa esperem els quatre dies de fira els ajuden a incrementar les seues vendes i que els resultats siguen tan bons o millors que en l'edició anterior". La regidora anima també tots els vila-realencs a acostar-se a la plaça del Llaurador, on no només podran conéixer els autors locals i d'altres llocs arribats a la ciutat, sinó que gaudiran d'un 10% de descompte en totes les seues compres i entraran en el sorteig de lots de llibres.

© 2020 - Ajuntament de Vila-real - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball