Actuaciones AFIC

ESSÈNCIA DE VILA-REAL

Finalizada

De cóm va sorgir la idea de crear ESSENCIA DE VILA-REAL...

La ciutat de Vila-real te unes icones que la fan “estar” en el mapa, a saber, la ceràmica i el futbol. Abans ningú coneixia Vila-real ni sabia ubicarla al mon. Amb estos elements ja pots anar pel mon i de segur que en qualsevol lloc han sentit parlar de Vila-real o de Villarreal.
Sense ser tan ambicios, o tal vegada sí, el nostre objectiu era tindre un element més identificatiu de la ciutat, encara que amb una projecció mes territorial (provincial o autonòmica com a molt). En principi no es va concebir com a un element de promoció comercial, sino que la idea principal es tindre una icona més que portara el nom de la ciutat, i ens vam inspirar en la coneguda “Aqua de Sevilla”.També va vindre soportada per una altra idea que estem ara finalitzant i que era fer un producte multimedia que mostrara a Vila-real com a un indret de “moda”. Es a dir, que tant la gent de dins com la de fora de la ciutat tinga la percepció, i que així és, de que a Vila-real es pot trobar elements de moda (roba, complements, llar, oci, etc) fins i tot de marques reconegudes, per allò de que les grans marques sembla que son exclusiva de les grans ciutats, de les capitals. Esta actuació es materialitzarà en una sèrie de microprogrames sobre diversos sectors (restauració, rebosteria, roba i complements, ceràmica, decoració de la llar, etc) i un spot publicitari exclusiu de “tèxtil d’alta costura”. El nom genèric de la campanya serà Tendències Vila-real.
Be, doncs en aquest intent de dotar a la ciutat d’un àlo de glamour varem idear el tema de l’Essència de Vila-real.

En principi l’objectiu sols era crear eixa marca, encara que ja des d’un principi ja es treballava amb la vocació de promoció comercial de Vila-real.
Però creem que al final hem emprat al comerç per a amplificar l’impacte de la marca, doncs el comerç es un gran punt de contacte amb la població, fins i tot de fora de la localitat.

Després de tindre clar tot això, el que vam fer va ser buscar un laboratori que puguera materialitzar el nostre perfum, i el teniem a Vila-real. Laboratorios Costa es una xicoteta empresa de Vila-real que treballa per a grans marques i grans magatzems de distribució. Li varem demanar que formulara una “colonia” que continguera totes les “essencies” representatives de Vila-real: la taronja, el sàndal (per allò del turisme religios, especialment enguany amb l’exposició de La Llum de les Imatges; els taulellets i el futbol, ja era mes complicat). La formulació va tardar uns tres mesos doncs es van fer moltes combinacions i finalment varem fer una cata entre alvoltant de 30 persones sobre 6 aromes i al final es va triar la definitiva.
Despres varem pensar en el diseny i la presentació. Voliem que també en la imatge es representara els continguts característics, per això la etiqueta porta el color i fins i tot un gallet de taronja, amb un diseny que varem considerar actual.
Per altra banda, com que el llançament s’anava a fer mitjançant els comerços calia un presentació de les ampolles o bombetes de una forma mes expositiva, i per això vam crear la caixa-expositor per a 25 botelletes que a més de contenirles, es transforma en un expositor per a col.locar damunt dels mostradors o dels aparadors. Esta caixa a més del diseny de la botelleta també incorpora alguns dels elements mes coneguts de Vila-real: el campanar, Sant Pasqual, Tàrrega, etc.
Finalment el nom juga amb les paraules: Es realment un resum del que conté - la essència de les coses mes emblemàtiques de Vila-real- i a la vegada defineix el producte - essència de perfum-; d’ahí ESSÈNCIA DE VILA-REAL.

A la fi s’ha distribuït entre tots els comerços per a que la distribueixquen entre els clients, doncs te un benefici mutu: els comerços ho utilitzen com a una campanya de fidelització de clients i nosaltres “innundem” el poble de Essència de Vila-real per a que tot el mon ho conega. Això ha permitit que la marca trascendisca les fronteres locals, donat que es una idea en certa manera innovadora tenint en compter que ho ha impusat una administració pública local.

Per descomptat es va fer una presentació pública en una Roda de Premsa. No obstant això la gent ja sabia que voliem dur a terme la iniciativa doncs quan vam començar el proccés vam llençar a la opinió pública la idea per veure si tenia possibilitats de tindre aceptació. Així, quan vam fer la roda de premsa ja la gent sabia que anavem a fer-ho, creant d’eixa maner un clima de curiositat, que al final es va desvetllar el secret: forma, diseny, olor, nom, etc.
Vist que fins ara anava bé, ja tothom coneix la seua existència, fins i tot en altres indrets de la Comunitat Valenciana, hem volgut pegar un altre cop d’atenció: El divendres 27 de febrer el periodic ADN va emplear Essència de Vila-real per a perfumar el paper del periodic. Una altra idea innovadora que va causar un gran impacte. Així anem reforçant la imatge de marca.

Amb tot açò, possiblement, el següent pas serà comercialitzar-ho, en un format un poc mes gran per a poder distribuir-ho tant en els punts turistics de la ciutat, com a les perfumeríes que vullguen disposar. També estem pensant en donar un altres soports a l’essència, com per exemple com a sabó de tocador o també ambientador: S’imatgina a que fa olor Vila-real? Pot ser en algún moment no calga imatginar-ho...

 

© 2020 - Ajuntament de Vila-real - Consellería de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo